• Fri fragt over 799 - 30 DKK med GLS
  • Hurtig levering 1-3 dage
  • Stort udvalg 2000+ produkter
  • Gode priser altid faste lave

Merino uld

Merino uld garn har alle de gode egenskaber

Det ikke alle som endnu har fået øjnene op for det fantastiske merino uld, men hos GarnOnline.dk er det én af vores favoritter. Merino uld kommer fra får af Merino racen. Ulden fra fåret er ekstremt blødt, og enormt behageligt at have mod huden - så har du tidligere haft problemer med irriteret hud på grund af uld, så skal du måske prøve denne kvalitet, da den er yderst venlig mod huden.

Men merino uld har mange andre gode egenskaber. En trøje som er strikket af denne type garn, kan bruges hele året. Det skyldes, at ulden er rigtig god til at regulere varme og kulde. Det vil altså sige, at om vinteren holder ulden rigtig godt på varmen, så du får en behagelig temperatur også på de rigtig kolde dage. Er det derimod sommer, og din krop helt naturligt afgiver mere varme, så er ulden rigtig god til at aflede varmen, så du også her opnår en behagelig temperatur på kroppen. Denne egenskab kombineret med det meget bløde og skånsomme garn mod huden, er de ting som kunderne elsker allermest ved merino uld.

Hjertegarn merino uld

Vi er rigtig glade for, at det er merino uld fra Hjertegarn. Med Hjertegarn som producent er der altid garanti for, at produktionen af garnet er foregået efter de bedste metoder. Merino uld fra Hjertegarn benytter sig også af ekstra lange fibre. Det betyder, at du får den bedste kvalitet på garnet, som ikke knækker eller bliver slidt så hurtigt, som hvis du bruger en garn med kortere fibre. Det er noget som Hjertegarn altid vægter højt, og måske også derfor at mange foretrækker mærket frem for andre.

Hjertegarn er desuden en dansk virksomhed med rødder i det midtjyske. De har arbejdet med garn siden 1926, så med snart 100 år bag sig, så er det næsten i sig selv en garanti for, at de ved hvad de taler om.

Strikkeopskrifter med merino uld

Du kan faktisk både strikke og hækle med merino garn. Uanset hvad er mange rigtig glade for at strikke børne- og babytøj. Det kommer naturligvis af det silkebløde garn, som bare er rigtig lækkert for de små. F.eks. har vi en helt gratis strikkeopskrift på den søde Leo trøje med tilhørende Leo hue. Men vi har også en lang række strikkeopskrifter til damer, hvor der er brugt merino uld. Særligt er det populæret som trøje eller cardigan. En af de store favoritter er den lange kåbe, som har navnet Model 1703. Den er super lækker, og går både til vinter eller til en god sommeraften. Hvis du vil se alle opskrifter med merino uld, så finder du et link øverst på denne side. Under hver opskrift kan du se hvor mange nøgler garn, som cirka går til de enkelte opskrifter. Og når du først ved det, så er det blot at lægge dit garn i indkøbskurven, så sender vi dig i løbet af 1-3 hverdage din pakke, så du hurtigt kan komme i gang med at strikke eller hækle.

Har du endnu ikke prøvet at lave noget med denne uld, så kan vi kun anbefale det. Det giver et lækkert produkt, og takket være god kvalitet fra Hjertegarn, så kan du have din kreation i mange år. Husk dog at læse på garnet hvordan du skal vaske og behandle det. Denne uld kan vaskes i maskine, men benyt uld vaskemiddel for at bevare kvalitet og struktur i garnet.