• Fri fragt over 799 - 30 DKK med GLS
  • Hurtig levering 1-3 dage
  • Stort udvalg 2000+ produkter
  • Gode priser altid faste lave

Mohair garn

Hos garnonline.dk finder du et godt udvalg af mohair garn af høj kvalitet. Garnet er kendetegnet ved at være enormt blødt, sammenlignet med andre garn kvaliter. Garnet blandes af forskellige årsager i produktionen ofte med andet uld, silke eller nylon for at opnå den ønskede styrke og kvalitet. Det er også med til at binde ulden bedre sammen, så du ikke oplever at garnet fælder. Du skal dog ikke tage fejl - garnet bliver stadig utrolig blødt og lækkert.

Mohair Hjertegarn

Hvad bruges mohair garn til?

Du kan strikke eller hækle næsten alt med mohair garn, og garnet har mange gode og unikke egenskaber, som gør at mange foretrækker garnet frem for andet. Det du strikker med garnet bliver dejlig varmt, og passer rigtig godt til beklædning til vinteren, og derfor bruges det ofte til at strikke ponchoer, trøjer, cardigans eller halstørklæder. Beklædning som er strikket med garnet er også åndbart, så du kan sagtens benytte f.eks. en tynd trøje om sommeren, som er strikket med mohair garn. 
Mohair garn anses ofte som en eksklusiv uld, og det er da heller ikke uden grund. Det er virkelig lækkert, og har mange fordele. Men blot ved at se og føle på garnet, så er det tydeligt at opleve det bløde garn, som også er rig på farver og glans. Det er meget let genkendeligt i forhold til andre mere 'almindelige' typer garn. Garnet er også slidstærkt, og særligt med vores fine blanding fra Hjertegarn, hvor silke og mohair er blandet, så oplever du et stærkt garn, som holder mange mange år. Desuden tager garnet også rigtig godt i mod farve. Det betyder, at det også holder godt på farven, så selv om garnet vaskes, så holder farven længere end andre typer garn - Ja, der er virkelig mange fordele ved at benytte denne type garn. Skulle der være lidt negativt, så anbefales det at håndvaske garnet ved 30 grader for at bevare det flotte udtryk og holdbarhed som ulden giver. Det anbefales derfor ikke at benytte vaskemaskinen. Generelt når vi taler om garn, så er det vigtigt, at du læser omkring den enkelte kvalitet i forhold til vaskeanvisning og pleje. På den måde sikrer du dig, at du kan beholde den flotte beklædning i flest mulige år - og det kan vi jo altid godt lide.

Hvad er mohair garn?

Vi skal langt tilbage for at finde ud af, hvor mohair garn stammer fra. Der er faktisk spredte meninger om, hvor det hele præcis er opstået. Ihvertfald skal vi omkring 200 år tilbage i tiden, hvor ulden fra angoragederne blev eksporteret fra Tyrkiet til England - dette gjorde England til den største producent for sin tid. Garnet blev herefter eksporteret til Europa og andre steder i verden. Efterspørgslen var enorm efter den eksklusive uld, og gennem en lang række år forsøgte man sig med krydsninger af angorageder og almindelige geder. Senere blev angoragederne spredt til blandt andet Sydafrika, Australien og Amerika.
Angorageden skal selvfølgelig aflevere sin fine uld, men dette kan den gøre mange gange i løbet af sin levetid, og ikke lide unødvendig overlast af den grund. I gennem produktionen af mohair garn skabes der en lang række arbejdspladser i Sydafrika, som sikrer en stor mængde mennesker et arbejde og en lysere fremtid.
I dag er Sydafrika den største producent i verden. USA følger lige efter, hvor den største del af det ​​amerikansk mohair garn produceres i Texas. Tyrkiet producerer også en virkelig lækker kvalitet. Her bliver gederne kun klippet cirka en gang om året - det resulterer i, at Tyrkiet producerer det længste mohair i verden.

Køb mohair garn online

Som nævnt er der virkelig mange gode grunde til at købe denne type garn. Det er en lækker og eksklusiv kvalitet, som er blød og behagelig at bære på kroppen. Den kan bruges til at strikke eller hækle stort set alt, så det er næsten kun fantasien som sætter grænser. Er du stadig lidt i tvivl om, hvad du skal strikke næste gang, så skal du kigge på vores strikkeopskrifter, hvor du også kan sorterer opskrifterne efter garn, så du f.eks. kun ser opskrifter, hvor vi benytter mohair garn. Du vil ikke fortryde dit næste projekt strikkes af denne garn kvalitet - også selvom garnet koster en lille smule mere en almindelig garn. Hos garnonline.dk har vi dog altid den billigste pris på garnet, så det hjælper da lidt. Men det er en eksklusiv uld, og det sammenlignes ofte med f.eks. kashmir uld.
Vi har gjort det nemt for dig at finde garnet på vores webshop. Vi har 2 virkelig gode kvaliteter fra Hjertegarn. Den ene kvalitet er 
40% mohair blandet med uld og nylon. Den anden er hele 72% mohair blandet med slidstærk silke. Af begge kvaliteter har vi et stort udvalg af farver, så du kan uden problemer finde den farve og nuance, som du leder efter til dit næste strikkeprojekt. 

 


Når du har fundet noget garn, som du ønsker at benytte, så kan du fra oversigten lægge varen i kurven. Det er nemt, hvis du f.eks. ønsker flere forskellige farver i samme garnkvalitet. Du kan også klikke ind på selve produktet, hvor du kan se et større billede og læse mere om det enkelte strikkegarn. Når du har valgt det ønskede garn, så kan du i toppen af garnonline.dk gå til bestilling og betaling. Vi leverer frit din ordre, hvis det samlede beløb er over 999 DKK. Ellers kan vi leverer din ordre til kun 30 DKK til nærmeste GLS Pakkeshop - denne vælger du selv ved bestillingen.

Når vi modtager din ordre, så bestræber vi på at sende varen samme dag, så du får lynhurtig levering. 

- og husk, når du har strikket eller hæklet et produkt med garn fra os, så er vi altid nysgerrige på at se og høre mere om din oplevelse. På den måde kan vi forbedre vores garn og vores strikkeopskrifter, så vi hele tiden kan forbedre oplevelsen for vores kunder.

Køb garn online - Det er virkelig nemt og bekvemt.

Mohair garn